Verlichting

Dat licht invloed heeft op ons, weten we.Dat in periodes met weinig licht, zoals in de herfst en winter, mensen zich wat minder voelen, is ook bekend. Dat licht, en meer bepaald de juiste verlichting, een enorme meerwaarde kan zijn weten we niet zo goed (of zo handelen we toch…) terwijl het onomstootbaar vast staat dat de juiste verlichting sterk kan bijdragen aan de kwaliteit van ons leven.

Wat u ook beslist, Cemes zorgt voor het geheel!
Zowel voor de verlichting als voor uw plafond.

Cemes heeft door de jaren heen een ervaring opgebouwd in het licht op de juiste plaats en de juiste dosering aan te brengen zodat wij onze klanten optimaal kunnen laten genieten van de juiste verlichting en sfeer aangepast aan hun situatie. Meten is weten!

Kortom, wij hebben de kennis, de juiste materialen en de nieuwste technieken gekoppeld aan de juiste prijs.

Met een minimaal verbruik van 5W krijgt u per panel, het licht vergelijkbaar met 2 standaard spots (bv 50W halogeen) maar dan zonder warmteverlies, met een zeer brede stralingshoek, toepasbaar in elke ruimte, 24V of 12V en inbouwhoogte van 2,5 cm.

Wil u gebruik maken van alle voordelen van LED-verlichting zonder hiervoor uw infrastructuur aan te passen? Het kan!

Wij bieden een alternatief voor bijna alle lampen: zowel 12V als 220V, spaarlampen, peertjes in de luchter, … Elk soort fitting is ter beschikking op aanvraag. LED-verlichting is te krijgen in alle sterktes wat ze geschikt maakt voor gebruik in alle mogelijke situaties van indirecte licht, directe verlichting tot zeer sterke verlichting.

CEMES beschikt verder over een ruim gamma aan LED-verlichting, LED-panelen, LED tegels, inbouw- en opbouwverlichting, LED-strips : dimbaar of niet, RGB + sturing

Enkele voordelen van LED-verlichting:

• Tussen 3000K en 3200K wordt “warm wit” genoemd. Dit lijkt op licht van een spaarlamp.
• Rond 4000K heet “neutraal wit”. Dit licht is vergelijkbaar met daglicht.
• Boven 5000K wordt “koel- of koudwit” genoemd. Dit komt overeen met het licht van een TL-buis.
• Energiezuinig en dis goed voor de portemonnee. LED-verlichting werkt op een laag wattage en is daardoor zeer energiezuinig. De verhouding lichtsterkte/Watt is zeer hoog wat van LED-verlichting een uitermate efficiënte verlichting maakt.
• Duurzaam en onderhoudsvrij.
• Koel en dus veilig. LED-verlichting geeft amper warmte af, waardoor het een zeer brandveilige verlichting is.
• Geen straling. LED-verlichting geeft gee nultra-violette of infrarode straling af (zoals halogeen of TL)
• Compact. LED’s zijn zeer compact waardoor de armaturen in alle mogelijke vormen kunnen komen.
• Snelle responstijd (ideaal voor digitale sturing). Heeft geen”opwarmtijd” nodig zoals dat bij een spaarlamp of TL-lamp het geval.

Of je nu kiest voor LED of traditionele verlichting, inbouw of opbouw spots, met LED of halogeen, dimbaar of niet… Cemes verzorgt het geheel!

Een spanplafond is perfect te combineren met indirecte verlichting. Je kan op verschillende manier deze indirecte verlichting gaan plaatsen. Er kan een koof gemaakt worden met daar achter indirecte verlichting, die schijnt dan naar beneden (downlight). In dit geval kan je eveneens je gordijnen wegwerken zonder een grote, zware bak te moeten zien die je ook nog om de zoveel tijd moet verven of …

Of je voorziet een afwerkingslijst waardoor de verlichting naar boven gaat schijnen (uplight). Zo kan je dan ook een verlaging in de kijker zetten wat dan zorgt voor enorm veel sfeer.